Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 27 oktober 2018
12:00
Uppsala Konsert & Kongress - hela huset

Oktoberstämman 2018 med Möller, Bain och Molsky

Årets stora spelmansfest!

Oktoberstämman är en av årets höjdpunkter i Uppsala Konsert & Kongress. I tolv timmar pågår musiken och dansen oavbrutet i Uppsala Konsert & Kongress många salar, i foajéer och restauranger.

Många musikinslag på Oktoberstämman är ”vanliga” konserter från scenerna, mycket är till dans medan annat är jamsessions eller buskspel lite varsomhelst. För den som vill finns chans att få prova på att spela nyckelharpa eller lära sig dansa polska och man kan ansluta till visstugan sent på kvällen och sjunga med eller bara lyssna. En spelmansstämma är bland det mest välkomnande av musikarrangemang.

Program
18.00-21.00
Entréplan: Prova-på nyckelharpa med lärare från ESI.

Plan 3 (En rulltrappa upp, utanför Sal C).
Instrumentmakare ställer ut och demonstrerar nyckelharpor, vevliror och fioler. De svarar
gärna på era instrumentfrågor

19.00 Stora salen
Ale Möller, Aly Bain och Bruce Molsky
Aly Bain, Ale Möller, Bruce Molsky – alla drivs de av en nyfikenhet och vilja att ständigt utveckla sin musik. Tre briljanta solister som tidigare har spelat tillsammans i olika konstellationer men under november turnerar tillsammans för första gången.

USA, Shetlandsöarna och Sverige är hemvist för de tre männen som äntligen hittat en möjlighet att göra en gemensam turné igen. Tre musikanter som kommer att bjuda på både spelglädje och fantastiska låtar i nya arrangemang under den här turnén.
Aly Bain från Shetlandsöarna är en av Skottlands främsta fiolspelmän och något av en legend när det gäller fiolmusik från området. Han var i många år medlem av Boys of the Lough och är en passionerad traditionalist med eget sound som kännetecknat av driv, teknisk skicklighet och en enastående ton.

Ale Möller är en ständigt lika nyfiken multimusikant som blandar musik från världens alla hörn, bland annat i sitt eget band. Han spelar allt från dragspel och mandola till en rad olika blåsinstrument och är alltid på väg någon annanstans.

Bruce Molsky är en mångsidig musikant som räknas till de stora i USA. Visserligen är han mest känd som oldtime-musiker, men han har under många år också påverkats av delta blues, irländskt drag och östeuropeiskt sväng. Han spelade exempelvis med Ellika Frisell och Solo Cisshoko på Grammisbelönade ”Abaraka!Tack!” 2005.

Aly Bain – fiol
Ale Möller – mandola, blåsinstrument
Bruce Molsky – gitarr, banjo & fiol

Restaurang/café
Lunchbuffe 12.00-15.00
Middagsbuffé 18.00-21.30

Sillunch
Sillunchen serveras 13.30-14.30. Bokning av plats görs på 018-727 90 20 eller bokning(a)ukk.se fram till 17.00 fredag 26/10, inget förköp. Under Oktoberstämman 27/10 är det drop-in i mån av plats. Sillunchen kostar 195 kronor för vuxen och 85 kronor för barn upp till 15 år. Betalning sker på plats i Skybar.

Datum & tid

27 oktober 2018 12:00

Längd
Cirka 13 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 180 kr (inklusive serviceavgift)
Spelman med musikinstrument: 80 kr (inklusive serviceavgift)
Fri entré för barn/ungdomar upp till 15 år (dessa biljetter kan endast hämtas i UKK:s biljettkassa)

Se hela programmet här (med reservation för programändring)

Övrigt
I biljettpriset ingår konserten med Ale Möller, Aly Bain och Bruce Molsky, onumrerade platser. Gratisbiljetter för barn/ungdomar upp till 15 år kan endast hämtas i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa.
Arrangör
Uplands Spelmansförbund i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress, Kungliga Musikhögskolan, Eric Sahlström Institutet, V-Dala Spelmanslag
Medverkande
Aly Bain - fiol, Ale Möller - mandola, blåsinstrument, Bruce Molsky - gitarr, banjo & fiol

Information