Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 20 februari 2021
18:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Dans

Inställd: Graces – samtida dans

Graces – samtida dans 20 februari 2021 ställs in

Graces – samtida dans 20 februari 2021 ställs in mot bakgrund av fortsatta restriktioner kring coronavirus/covid-19.

Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som köpt biljetterna via ukk.se eller Tickster med kort eller swish. Har du däremot köpt biljetterna på plats via UKK:s biljettkassa, via internetbank eller faktura ber vi dig vänligen att ta kontakt med oss inom 30 dagar för att ange den information som behövs för att göra ett återköp. Detta gäller även dig som bytt bankuppgifter, swishnummer eller betalat hela eller en del av ditt köp med presentkort.

Kontakta UKK senast 11 januari på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa@ukk.seför hjälp med återköp. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt köpvillkoren.

Observera att biljettkassan för närvarande har stängt och svarar endast per telefon och mejl. Vi har även begränsad telefontid under jul och nyår. Se aktuella öppettider här: www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mejlar oss.

Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.

___________________
Silvia Gribaudi har gjort sig känd som den fria kroppens profet. Genom att ifrågasätta könsstereotyper, kroppsideal samt begreppet virtuositet lyckas hon både underhålla och skapa eftertanke hos sin publik. Nu turnerar hon genom Dansnät Sverige med den ultimata feelgood-föreställningen – Graces.

Silvia Gribaudi är en av de sällsynta konstnärer som vågar vara rolig, irrelevant och empatisk på samma gång. Hon håller sig alltid gränslöst flytande mellan dans, teater och performance. Med sitt självgäckande och queera förhållningssätt erbjuder hon sin publik på underhållning och glädje. Okuvlig och rakt på sak har hennes verk en förmåga att skapa eftertanke genom både det okonventionella och det oväntade. Våren 2019 turnerade Silvia Gribaudis föreställning R.osa med Dansnät Sverige, nu är hon tillbaka med sitt nya verk Graces.

Graces är inspirerat av Antonio Canovas neoklassiska marmorskulptur ”De tre gracerna”. Skulpturen föreställer Zeus tre döttrar vilka sägs representera skönhet, charm och glädje. Men vilka skulle ”de tre gracerna” vara idag och vad händer om man porträtterar dem med Gribaudis råa ironi och lättvindiga approach?

I Graces representeras Canovas skulptur av Silvia Gribaudis tre danskollegor. Tillsammans med Silvia själv uppträder de i tablåer i en strävan efter att uppnå en form av färdig, polerad skönhet. De försöker röra sig synkront, utan att lyckas. Signalerar för en ljusförändring, som kommer för sent. Stolt och så graciöst som möjligt misslyckas deras ansatser till perfektion gång på gång. Deras mänskliga brister synliggörs och kvartettens ögon letar efter publikens godkännande.

Graces är en hommage till den mänskliga bristfällighetens styrka, en påminnelse om att ”skönhet ligger i betraktarens ögon”, men framförallt en hjärtlig föreställning som bjuder till mycket skratt.

Koreografi: Silvia Gribaudi
Dramaturgi: Silvia Gribaudi, Matteo Maffesanti
På scen: Silvia Gribaudi, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi, Andrea Rampazzo
Ljusdesign: Antonio Rinaldi
Teknisk assistent: Theo Longuemare
Tekniskt ansvarig: Leonardo Benetollo
Kostym: Elena Rossi
Produktion: Zebra
Samproduktion: Santarcangelo dei Teatri
Med stöd av: MIBACT

Datum & tid

20 februari 2021 18:00

Längd
Cirka 50 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 140 kr (inklusive serviceavgift)
Student/Ungdom: 108 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 108 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Vinnare av Danza&Danza 2019 award "italian production". Vinnande produktion i CollaborAction#4 2018/2019. Utvald till NID Platform 2019.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kultur och Bildning, Region Uppsala. På turné genom Dansnät Sverige
Medverkande
På scen: Silvia Gribaudi, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi, Andrea Rampazzo

Information