Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 2 november 2022
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Teho Teardo & Blixa Bargeld

Ett möte mellan två särpräglade konstnärer.

Musikern, kompositören och ljuddesignern Teho Teardo och multikonstnären Blixa Bargeld har sedan sitt första samarbete Still Smiling 2016 fortsatt utforskat sitt konstnärliga och musikaliska broderskap. På UKK får duon dessutom förstärkning av stråkkvartetten Malvakvartetten.

Teho Teardo
Teho Teardo är en prisbelönt italiensk musiker, kompositör och ljuddesigner. Han rör sig i skärningspunkten mellan det elektroniska och akustiska och har gjort sig känd inte minst för den filmmusik han komponerat, bl.a. åt Oscarvinnande regissörer som Paolo Sorrentino och Gabriele Salvatores. Han har, utöver det långa samarbetet med Blixa Bargeld, jobbat med artister som Lydia Lunch, Mick Harris och Mario Brunello.

Blixa Bargeld
Blixa Bargeld startade 1980 det legendariska avantgardebandet Einstürzende Neubauten och var under 10 år gitarrist och låtskrivare i Nick Cave and The Bad Seeds. Multikonstnären – idag baserad i San Francisco, Berlin och Beijing – är verksam som kompositör, sångare, musiker, artist, författare, skådespelare, regissör och föreläsare.

Malvakvartetten
Malvakvartetten är en stråkkvartett som drivs av stor kreativitet och inte räds att sticka ut. Ambitionen är att spela musik som de brinner för och inspirera ny såväl som erfaren publik. De tänjer på gränserna när de väljer repertoar, experimenterar med klanger och möter publiken. I oktober uppträder Malvakvartetten på UKK tillsammans med Per Störby Jutbring.

Linnea Hällqvist – violin
Knapp Brita Pettersson – violin
Maria Jonsson – viola
Maja Molander – cello

Konserten är en del av Otherworldlyse det fullständiga programmet här.

Datum & tid

2 november 2022 19:30

Längd
Cirka 1 timme och 10 minuter
Biljettpris

Biljetter till Otherworldly säljs som 1-, 2- eller 3-dagarspass och kostar 400, 720 respektive 900 kr, med reducerat pris för Student/Ungdom och medlemmar i Musikens Hus Vänner. Biljetterna ger tillträde till samtliga programpunkter under respektive dag.

Övrigt
Åldersgräns 18 år.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Blixa Bargeld, Teho Teardo, Linnea Hällqvist, Knapp Brita Pettersson, Maria Jonsson, Maja Molander

Information