Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Chokladkräm med havresmulor

Vill du ha en riktigt god och lättlagad efterrätt till helgen? Testa detta recept på Chokladkräm med havresmulor.

Chokladkräm med havresmulor
8 portioner

Chokladkräm:
150 g mörk choklad
150 g mjölkchoklad
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde

Gör chokladkrämen en dag i förväg.

  1. Hacka upp chokladen (eller använd chokladknappar) och lägg i en bunke. Koka upp mjölk och vispgrädde i en kastrull och slå gräddmjölken över chokladen och mixa slät. Låt svalna.
  2. Förvara övertäckt i kyl över natten eller minst 8 timmar.

Havresmulor:
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
50 g smör

Smält smöret. Blanda de resterande ingredienserna med det smälta smöret och bred ut på en plåt och grädda på 200° i ca 5 min tills de är krispiga. Låt svalna och dela upp i smulor.

Tillbehör:
1 dl smetana
Jordgubbar (går bra med andra bär)

Spritsa eller ta en sked av chokladkrämen och lägg i en skål. Lägg till tre klickar smetana med sked eller sprits. Smula över över lite av havresmulorna och garnera med jordgubbar eller andra bär.dryckestips:

Mias dryckestips:
Calvados La Ribaude
Alkoholfritt alternativ: En kopp espresso – t.ex. Muskedunder från Uppsala Kafferosteri

Fler goda desserter

  • Budapestrulle med jordgubbar

    Mat med UKK: Budapestrulle

    Budpestrullen är en favorit på många dessertbord. Här vi får receptet med en somrig tvist.
  • Crème Brûlée och Brûléekräm

    Mat med UKK: Crème Brûlée på två vis

    Crème Brûlée är en favorit hos många, och en dessert som verkligen vet hur man avslutar en middag med flaggan i topp!
  • Nicecream

    Mat med UKK: Nice cream

    Vegansk glass med jordnötssmör och banan.
  • Pumpacupcakes

    Mat med UKK: Pumpacupcakes med brynt smörkräm

    Fasansfullt goda pumpacupcakes, perfekta till Halloween
  • Vegansk kokospannacotta

    Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta

    Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.