Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta

Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.

Vegansk kokospannacotta med inkokt rabarber
4 portioner

Pannacotta:
5 dl kokosgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

Topping:
1 st normalstor rabarber (2 lite mindre)
1 dl vatten
½ dl strösocker
½ citron
Några jordgubbar
Rostade pistagenötter (valfritt)

  1. Koka upp kokosgrädde, gelésocker samt vaniljsocker, låt koka nån minut. Häll upp på portionsglas och låt stelna ett par timmar i kylen.
  2. Skala rabarbern och spara skalet. Skiva rabarbern tunt, ca 1/2 cm breda skivor. Riv av det yttersta skalet av en halv citron. Koka upp socker, vatten, rabarberskal, jordgubbar samt citronzest. Sila och slå sockerlagen över den skivade rabarbern och låt svalna.
  3. Ta fram den kylda pannacottan och lägg på rabarberna, toppa gärna med lite rostade pistagenötter.

Mias dryckestips:
Barlingbo bryggeri – Äppelcider med fläder
Alkoholfritt: Fentimans ginger beer

Fler goda desserter

  • Budapestrulle med jordgubbar

    Mat med UKK: Budapestrulle

    Budpestrullen är en favorit på många dessertbord. Här vi får receptet med en somrig tvist.
  • Chokladkräm med havresmulor

    Mat med UKK: Chokladkräm med havresmulor

    Vill du ha en riktigt god och lättlagad efterrätt till helgen? Testa detta recept på Chokladkräm med havresmulor.
  • Crème Brûlée och Brûléekräm

    Mat med UKK: Crème Brûlée på två vis

    Crème Brûlée är en favorit hos många, och en dessert som verkligen vet hur man avslutar en middag med flaggan i topp!
  • Nicecream

    Mat med UKK: Nice cream

    Vegansk glass med jordnötssmör och banan.