Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Nice cream

Vegansk glass med jordnötssmör och banan.

Nice cream – vegansk glass
4 portioner

Glass:
2 st skivade frysta bananer
1 dl kokosgrädde alt. annan vegansk vätska, t.ex. mandel- eller sojamjölk
2 stora matskedar jordnötssmör
0,5 dl lönnsirap

Allt detta mixas ihop i en matberedare eller stavmixer. Klart att servera!

Topping:
50 g pumpakärnor
2 msk socker
1 nypa salt
Ca 1 tsk vatten

Stek pumpakärnor, socker, salt och vatten på medelvärme tills pumpakärnorna blivit gyllenbruna.
Ha upp på bakplåtspapper och låt svalna. Bryt av lagom stora bitar och lägg på glassen.

Mias dryckestips:
Tegner & Son Punsch
Alkoholfritt: Rabarbersaft

Fler goda desserter

  • Budapestrulle med jordgubbar

    Mat med UKK: Budapestrulle

    Budpestrullen är en favorit på många dessertbord. Här vi får receptet med en somrig tvist.
  • Chokladkräm med havresmulor

    Mat med UKK: Chokladkräm med havresmulor

    Vill du ha en riktigt god och lättlagad efterrätt till helgen? Testa detta recept på Chokladkräm med havresmulor.
  • Crème Brûlée och Brûléekräm

    Mat med UKK: Crème Brûlée på två vis

    Crème Brûlée är en favorit hos många, och en dessert som verkligen vet hur man avslutar en middag med flaggan i topp!
  • Kokospannacotta recept

    Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta

    Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.