Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Budapestrulle

Budpestrullen är en favorit på många dessertbord. Här vi får receptet med en somrig tvist.

Budapestrulle med jordgubbar
8 bitar

Tårtbotten:
1 dl strösocker
1,5 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl maizena
4 st äggvitor

Fyllning:
2,5 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
1 msk florsocker
100 g mörk choklad

  1. Blanda socker, hasselnötsmjöl och maizena i en skål.
  2. Separera äggen, vispa äggvitor fast och fluffigt.
  3. Tillsätt socker lite i taget och vispa till en fast maräng.
  4. Blanda ner mjölblandningen i marängen.
  5. Häll upp i spritspåse och spritsa ut på bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen (170°) i ca 20 min, öppna ugnen och släpp ut fukten och grädda 3 min till.
  7. Ta ut och låt sedan svalna.
  8. Vispa grädde och skiva jordgubbar, gärna egen- eller lokalodlade, t.ex. Ulva Gubben eller Fredrikslunds Gård (odlade i Uppsala). Bred på grädde och jordgubbar på kakbottnen. Rulla ihop och dekorera med smält choklad och florsocker.

Mias dryckestips:
Slumberjack från Uppsala Brygghus
Valborg, kaffe från Uppsala Kafferosteri

Fler goda desserter

  • Chokladkräm med havresmulor

    Mat med UKK: Chokladkräm med havresmulor

    Vill du ha en riktigt god och lättlagad efterrätt till helgen? Testa detta recept på Chokladkräm med havresmulor.
  • Crème Brûlée och Brûléekräm

    Mat med UKK: Crème Brûlée på två vis

    Crème Brûlée är en favorit hos många, och en dessert som verkligen vet hur man avslutar en middag med flaggan i topp!
  • Nicecream

    Mat med UKK: Nice cream

    Vegansk glass med jordnötssmör och banan.
  • Pumpacupcakes

    Mat med UKK: Pumpacupcakes med brynt smörkräm

    Fasansfullt goda pumpacupcakes, perfekta till Halloween
  • Vegansk kokospannacotta

    Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta

    Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.