Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 20 oktober 2024
16:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Från Broadway till Duvemåla

Upptäck en förtrollande fusion av tidlösa favoriter från musikalvärlden, framförda av några av Sveriges mest framstående musikalartister.

Sveriges mest populära musikalshow och en av årets självklara höjdpunkter för alla musikalälskare!

Här drabbar stora röster och stora känslor samman i ett pärlband av de mest älskade hitsen från världens största musikaler – allt framfört av några av våra absolut bästa och mest meriterade musikalartister.

Föreställningen, som av pressen beskrivits som ”musikalernas Diggiloo”, ger sig i höst åter ut på en omfattande Sverigeturné och precis som tidigare säsonger bjuds publiken på en helt ny ensemble i världsklass samt uppdaterad musik från ikoniska musikaler som The Phantom of the Opera, Evita, Kristina från Duvemåla, West Side Story, Chess, Cats, Les Misérables och många fler.

På årets turné medverkar John Martin Bengtsson, Martin Redhe Nord, Linda Pritchard, Viktoria Tocca och Malena Tuvung. Orkestern leds i vanlig ordning av kapellmästare Carina E. Nilsson.

Medverkande

John Martin Bengtsson

En av Sveriges ”musikalfantomer” och troligen den ende i världen som sjungit båda de manliga huvudrollerna i The Phantom of the Opera på tre olika språk; svenska, danska och engelska. Han har även spelat ledande roller i flera andra musikaler både i Sverige och utomlands, däribland Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame, West Side Story, Les Misérables och Wicked. Senast såg vi honom i rollen som Karl Oskar i Kristina från Duvemåla på Dalhalla. Han är också en uppskattad soloartist som släppt flera album och medverkat vid såväl större konsertsammanhang som olika tv-produktioner.

Linda Pritchard

En professionell sångerska och dansare som inledde sin musikaliska karriär hos Wallmans Salonger. Detta ledde henne vidare ut på de större scenerna och vi har sedan dess sett Linda i allt ifrån Melodifestivalen till att turnera över hela Sverige i uppsättningar som Diggiloo och Christmas Night. Som musikalartist har hon bland annat medverkat i Malmö Operas turnéuppsättning av Godspell och 2022 gjorde hon rollen som Simon i musikalkonserten Jesus Christ Superstar med Ola Salo och Peter Jöback i huvudrollerna.

Martin Redhe Nord

En utbildad musikalartist som genom åren har medverkat i uppsättningar som Mamma Mia!, Cats, West Side Story, Book of Mormon, Häxorna i Eastwick och Kristina från Duvemåla. Det stora genombrottet kom 2018 i när han gjorde rollen som Quasimodo i Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan. På senare år har man kunnat se Martin i bland annat Next to Normal och 9 to 5 på Uppsala stadsteater, samt i rollen som den onda rektorn Trunchbull i Matilda på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Martin har även synts i populära program som Så ska det låta och Doobidoo.

Viktoria Tocca

En internationellt prisad sångerska som har spelat flera stora roller i några av världens mest kända musikaler, däribland Christine i The Phantom of the Opera, kejsarinnan Sissi i urpremiären av den tyska stormusikalen Ludwig II, och Kristina i Kristina från Duvemåla på Dalhalla. Som soloartist har hon bland mycket annat legat på Svensktoppen med duetten ”I ljus och mörker” med Martin Stenmarck, uppträtt live inför 350 miljoner tv-tittare vid konståknings-EM 2004, samt tagit sig hela vägen upp till 3:e plats på självaste Billboard Hot Singles Sales med egna låten ”We’re Still Young” 2014.

Malena Tuvung

En meriterad sångerska och musikalartist som medverkat både som dansare och sångerska i allt från krogshower till operor. På musikalscenen har vi kunnat se henne i bland annat Fame, Grease, Jekyll & Hyde, My Fair Lady, Romeo & Julia och West Side Story. 2009 spelade hon dessutom huvudrollen Grizabella i musikalen Cats på Cirkus i Stockholm och sjöng där en av musikalhistoriens största hits genom tiderna, ”Memory” – en låt hon även framfört i Allsång på Skansen. Sommaren 2023 sågs hon för andra året i rad i konsertversionen av Jesus Christ Superstar på Dalhalla.

Datum & tid

20 oktober 2024 16:00

Längd
Cirka 1 timme och 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie parkett:  745 kr (inklusive serviceavgift)
Ordinarie balkong: 645 kr (inklusive serviceavgift)
Pensionär parkett & balkong: 525 kr (inklusive serviceavgift)
Grupprabatt för sällskap över 20 personer: 495 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
Tocca Entertainment
Medverkande
John Martin Bengtsson, Martin Redhe Nord, Linda Pritchard, Viktoria Tocca, Malena Tuvung, kapellmästare Carina E. Nilsson med orkester

Information