Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 19 oktober 2023
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Uppsala Kammarorkester – Sagor och folksånger

Katarina Giotas sjunger om sagor och mytologi. Dirigenten Ilyich Rivas leder Uppsala Kammarorkestern i ett lekfullt och vackert program.

Medverkande
Uppsala Kammarorkester
Dirigent: Ilyich Rivas
Solist: Katarina Giotas, mezzosopran

Program:
Maurice Ravel: Ma mère I’Oye
Ottorino Respighi: Aretusa
Luciano Berio: Folk Songs
Francis Poulenc: Sinfonietta

Sånger, sagor, mytologi och ljus orkestermusik! Det är i ett lekfullt och vackert program som dirigenten Ilyich Rivas leder Uppsala Kammarorkester, ett glädjande återbesök och tredje gången han besöker Uppsala. Som operasångerska har mezzosopranen Katarina Giotas haft flera framgångar vid Folkoperan och GöteborgsOperan men har också en internationell karriär. Här hör vi henne sjunga om grekisk mytologi och sånger från olika länder.

I programmet står Ravels fantasifulla svit inspirerade från sagornas värld, ursprungligt skrivet som en pianoduett, 1911 orkestrerade Ravel sviten, Ma mère I’Oye, i fem delar. Det antika Greklands mytologi står i fokus Respigihis ”Aretusa” med texter av 1800-talspoeten Percy Bysshe Shelley. Och i Luciano Berios sångcykel från 1964 finns elva arrangemang av folkmusik från olika länder. Som avslutning spelas Francis Poulencs Sinfonietta från 1947, som är en ljus, charmig och glad, hans enda verk med symfonisk form.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Utmärkande för Uppsala Kammarorkester är flexibilitet i olika stilar från tidig barock till samtida musik och en ädel orkesterklang med både värme och lyster. I orkestern ingår en rad fina solister som borgar för dess höga kvalité.

Konsertintroduktion
Denna säsong bjuds det på en Konsertintroduktion innan konsert.
Mellan 18.20 och 18.40 innan konserten i Stora salen kan du få möta någon av de medverkande, musiker, dirigent eller någon som kan berätta mer om kvällens program.

Denna konsert är del 3 av 10 av Musik i Upplands Orkesterabonnemang 2023/2024.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Datum & tid

19 oktober 2023 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie, kategori A: 350 kr (inklusive serviceavgift)
Ordinarie, kategori B: 300 kr (inklusive serviceavgift)
Barstolar: 150 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Förbeställning till pausservering är tillbaka! Nu kan du förbeställa till pausen hos barpersonalen innan konsertstart.
Presenteras av
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Dirigent: Ilyich Rivas, Solist: Katarina Giotas, mezzosopran

Information