Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 29 september 2018
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Peter Mattei sjunger Winterreise

Schuberts odödliga Winterreise framförd med Matteis ojämförbart majestätiska röst tillsammans med pianisten Lars David Nilsson.

Franz Schuberts Winterreise är ett av de odödliga verken, en gripande kärlekshistoria fylld av poesi, känslor, värme och vacker musik. Välkommen till en koncentrerad och avskalad afton med Schuberts fantastiska sångcykel framförd av en dynamisk pianist och en ojämförbart majestätisk röst. En världsstjärna i ordets rätta bemärkelse!

Världsbarytonen Peter Mattei har gjort succé efter succé på prestigefyllda operascener klotet runt. Don Giovanni, Figaro och Eugen Onegin är bara några av hans paradroller och han har gjort bejublade tolkningar av dessa på scener som Metropolitan, Kungliga Operan och Opéra National de Paris. Peter Mattei är också en ytterst framstående konsertsångare och har gästat många av de ledande orkestrarna i världen i Brahms Ein deutsches Requiem, Bachs Matteuspassionen och många, många fler. Till Uppsala kommer han dock utan de stora formaten och i sällskap av pianisten Lars David Nilsson.

Datum & tid

29 september 2018 19:00

Längd
Cirka 80 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 370-480 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 275-368 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Konsertbuffé serveras på plan 6. Konserten är utsåld.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Musikens Hus Vänner
Medverkande
Peter Mattei

Information