Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 25 januari 2024
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Seinabo Sey – The One After Me Tour

Med hyllade albumet ”THE ONE AFTER ME” i ryggen ger sig Seinabo ut på en omfattande Skandinavien-turné våren 2024. Support: Jelly Crystal

Seinabo Seys genombrott var lika omedelbart som oundvikligt. Djupet, värmen och pondusen i hennes lika kraftfulla som sårbara röst och textraderna som effektivt letade sig in under skinnet katapulterade artisten till höjder som få svenska artister någonsin fått uppleva. Men snabbt stod det klart att Seinabo inte hade för avsikt att upprepa sig själv – att den svensk-gambiska stjärnan hade helt andra avsikter än att tillfredsställa musikindustrins tidvis stelbenta förväntningar. I stället har hon tålmodigt låtit sitt konstnärskap utvecklas och än idag styr Seinabo Sey likt en drottning över sitt lika inspirerade som originella musikaliska universum.

Debuten ’Pretend’ från 2015, där vi hittar låtar som ’Younger’ och ’Hard Times’, förvandlade Seinabo Sey till en våra absolut starkast lysande internationella stjärnor. Men när den första, fantastiska singeln ’I Owe You Nothing’ släpptes stod det klart att uppföljaren ’I’m A Dream’ från 2018 skulle vara något helt annat. ’I’m A Dream’ var självsäkrare, mognare och mer konfrontativ utan att förlora ett uns av den vibrerande själfullhet som vi kommit att förknippa med Seinabo Sey. Tidigare i år var det dags för det tredje albumet ’THE ONE AFTER ME’ – enligt många hennes bästa så här långt. Det är modigt, drabbande och genomsyras av en befriande känsla av frihet när artisten leker med tonårens R&B, svensk folkmusik och oväntade produktioner.

Under sommaren har Seinabo Sey gett ett mindre antal exklusiva livespelningar, inte minst som support till Bon Iver på Dalhalla och en oförglömlig konsert på årets Way Out West. Med ’THE ONE AFTER ME’ i ryggen ger sig Seinabo nu ut på omfattande turné genom Skandinavien våren 2024. Turnén blir hennes första headlineturné på fem år.

Support: Jelly Crystal

Med rötterna i pophistoriens tidlösa melodier och den svenska indierockscenen har Jelly Crystal etablerat sig som en av landets bäst bevarade pophemligheter. Hans äventyrslystna låtskrivande har tagit många former sedan debuten – från att tidigt i karriären utforska art-rock till att på senare år involvera allt från djupa soulmelodier och R&B till glamrock och funk. 2021 släpptes det hyllade och Manifestprisade albumet ”Freak Show” som gjorde att fler fick upp ögonen för Filip Johnson, personen bakom aliaset. Året därpå kom EP:n ”ILY” som bl.a. gästades av Seinabo på balladen ”I Tryyy”, samtidigt som Filip var en av låtskrivarna på Seinabos låt ”Black Star”. Under 2023 släppte Jelly Crystal sitt andra fullängdsalbum ”Prince” och efter att ha hyllats av kritiker, sålt ut sin stjärnsppäckade konsert ”The Prince Show” på Södra Teatern i Stockholm, väntar nu alltså turné som support till Seinabo Sey.

Åldersgräns: 13 år.

Datum & tid

25 januari 2024 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 490 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Åldersgräns: 13 år.
Presenteras av
Kaliber & Luger
Medverkande
Seinabo Sey, Support: Jelly Crystal

Information