Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 14 oktober 2023
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

The Ukulele Orchestra of Great Britain

Den engelska ukulelegruppen George Hinchliffe's Ukulele Orchestra of Great Britain är en internationell sensation och något av en nationalklenod hemma i Storbritannien. I oktober 2023 gästar de Uppsala Konsert & Kongress.

Deras fantastiska historia spänner över 30 år och har gått från nyfiket prövande till virtuositet och från lantliga småscener till Carnegie Hall. Med instrument köpta för växelpengar har orkestern spelat för kungligheter på The Royal Albert Hall, i operahuset i Sydney och på den jättelika Glastonburyfestivalen.

På en mer eller mindre ständigt pågående världsturné levererar orkestern härlig underhållning med torr engelsk humor och en oemotståndlig och svängig musik. Gruppen är mästare på att göra det oväntade i sina härligt egensinniga och briljanta tolkningar av folkmusik, klassiska pärlor, rock och pop eller för den delen av sina egna kompositioner.

“…few concerts this year matched this ensemble’s November performance”
The New York Times

“Fyrsträngad lycka…brilliant”
UNT

“Wonderfully Clever”
David Bowie

“They have grown into a much-loved institution”
The Observer

”Bör ses! Och höras!”
Nummer

Datum & tid

14 oktober 2023 19:30

Längd
Cirka 2 timmar och 10 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 510 kr (inklusive serviceavgift)
Ungdom: 410 kr (inklusive serviceavgift)
Begränsad sikt/komfort: 410 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Konserten har flyttats från 19 februari 2022 till 14 oktober 2023.
Presenteras av
Kesselofski & Fiske AB
Medverkande
George Hinchliffe's Ukulele Orchestra of Great Britain: Peter Brooke Turner (Soprano ukulele), Hester Goodman (Concert ukulele), Ben Rouse (Tenor ukulele), Ewan Wardrop (Baritone ukulele), Leisa Rea (Soprano ukulele), Laura Currie (Concert ukulele), Jonty Bankes (Bass ukulele)

Information