Hoppa till huvudinnehållet
Uppsala Konsert & Kongress - hela huset
  • Övrigt

Uppsala Vin & Deli 2022

Den 1 och 2 april 2022 fylls UKK återigen av viner och delikatesser när succémässan återvänder!

Succémässan är tillbaka och fyller huset med viner och delikatesser!

Uppsalas stora vinmässa och delikatessmässa, Uppsala Vin & Deli, är en mötesplats för erfarna och oerfarna dryckeskännare som vill inspireras att lära känna nya smaker och fördjupa sina kunskaper om vin och dess historia och bakgrund.

På Uppsala Vin & Deli möter du utställare som erbjuder en mängd olika viner och delikatesser från hela världen, där också lokala smaker från Uppsala med omnejd givetvis finns att ta del av. Här finns också möjlighet att provsmaka delikatesser som ost, charkuterier och konfektyr. En upplevelse för dig själv eller att ge bort till någon du tycker om!

Öppettider
Fredag 1 april kl. 14.00-20.00
Lördag 2 april kl. 12.00-19.00

Biljetterna till Uppsalas stora vinmässa säljs med olika entrétider. Det betyder att du behöver passera entrén under den köpta tiden, sedan är du självklart välkommen att stanna så länge du vill.

Priser
220 kr. Priset inkluderar entré, serviceavgift, ett provningsglas för vin. Till fredag 1 april finns även pensionärs- och studentbiljetter. Dessa kostar 150 kr inklusive entré, serviceavgift och ett provningsglas för vin.

Åldersgräns
18 år, obligatorisk legitimationskontroll. Hantering av alkohol gör mässan olämplig för barn.

Provningar
Provningssession under Uppsala Vin & Deli 2022. Separat entrébiljett till mässan krävs för deltagande.

Riesling Druvornas Drottning!
Lördag: 15.00 sal K3
Provningsledare: Otto Skolling
Riesling tillhör definitivt de ädla druvsorterna och många anser att det är den förnämaste av alla gröna druvsorter. I Uppsala bjuder vi in till en provning där vi synar europeisk riesling i sömmarna under ledning av Isles of Wines. Vi kommer att prova 4 viner med olika stil, karaktär och ursprung.

Viner från Mallorca
Fredag: 17.00 sal K3, Lördag: 16.00 sal K4
Presenteras av Wine Dog
Provningsledare: Göran Engquist
Följ med oss till underbara Mallorca och lär dig mer om de fantastiska vinerna från ön och vad som gör dem unika! Viner från Mallorca är inte så känt i Sverige trots att vi reser till Mallorca mer än någonsin. Vinodlingen har dock mycket lång tradition på ön och var för 100 år sedan huvudnäringen och Mallorca producerade då mer vin än Rioja. De sista 10-15 åren har kvaliteten ökat väsentligt och de flesta vinerna som produceras på ön är sedan många år hållbart producerade och oftast också ekologiskt eller biodynamiskt certifierade. Klimatet på ön mycket gynnsamt för hållbar vinproduktion. Totalt finns idag över 100 olika vinproducenter på ön så vågar du dig iväg från stranden och svänger av från motorvägarna så är chansen stor att du landar mitt i en vingård. Totalt finns ca 40 olika druvor som är helt unika för ön och som inte finns någon annanstans i världen. På denna provning får du bekanta dig med de viktigaste av dessa unika druvor och lära dig mer om vad som är unikt med vinerna från Mallorca under ledning av sommelieren och Mallorca experten Göran Avalon Engquist som deltidsbor på ön sedan många år.

Vi provar några 5 st viner som är baserade på de druvor som är unika för just Mallorca från vingårdarna Bodega Ribas, Mesquida Mora, Can Majoral, Son Vich de Superna samt Oliver Moragues.

Barolo – Kungarnas vin
Fredag: 18.00 sal K4, Lördag 17.00 sal K3
Presenteras av Deliovin
Provningsledare: Stefan Demén
Från Piemonte i norra Italien kommer de DOCG-klassade (högsta klassen) Barolovinerna som består av 100% av druvan Nebbiolo. Vingårdarna ligger på ett sluttande höglänt område och omges av Langhebergen. Kalkhaltig märgel, inslag av magnesium, mangan och järn i jorden ger vinerna karaktär.
På denna provning kommer ni få prova fyra viner av olika karaktärer med mycket frukt, mogna tanniner och även hel del fatlagring.

Dryckeskuponger
100 kr, 200 kr, 300 kr. Du kan köpa dryckeshäften online i förväg, men det går också bra att köpa kuponger på plats inne på mässan.

Datum & tid

1 april 2022 14:00

2 april 2022 12:00

Längd
Cirka 29 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 220 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande (endast fredag 1/4): 150 kr (inklusive serviceavgift)
Pensionär (endast fredag 1/4): 150 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
I entrépriset ingår serviceavgift och ett provningsglas för vin. Åldersgräns: 18 år, legitimation erfordras. Hantering av alkohol gör mässan olämplig för barn.
Presenteras av
Svenska Dryckesmässor & Uppsala Konsert & Kongress

Information