Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 22 november 2020
16:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Inställt: Bartók mot tredje riket – UKS

Uppsala Kammarsolister –Bartók mot tredje riket 22 november ställs in.

Uppsala Kammarsolister –Bartók mot tredje riket 22 november ställs in mot bakgrund av fortsatta restriktioner kring coronavirus/covid-19.

Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som köpt biljetterna via ukk.seeller Tickster med kort eller swish. Har du däremot köpt biljetterna på plats via UKK:s biljettkassa, via internetbank eller faktura ber vi dig vänligen att ta kontakt med oss inom 30 dagar för att ange den information som behövs för att göra ett återköp. Detta gäller även dig som bytt bankuppgifter, swishnummer eller betalat hela eller en del av ditt köp med presentkort.

Kontakta UKK senast 17 december på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa@ukk.se för hjälp med återköp. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt köpvillkoren.

Observera att biljettkassan för närvarande har stängt och svarar endast per telefon och mejl. Se aktuella öppettider här www.ukk.se/ditt-besok/oppettider/. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mejlar oss.

Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.
_____________________________________
Program
Béla Bartók: Stråkkvartett nr 5
Ruth Schönthal: ur Stråkkvartett nr 3, Lament and Prayer
Fanny Hensel: Stråkkvartett i Ess-dur
Läsning ur akademiledamoten Kjell Espmarks roman ”Béla Bartók mot tredje riket”. Uppläsare Johan Rabaeus

Texter och musik i samspel. Vi hör utdrag ur Kjell Espmarks roman ”Béla Bartók mot Tredje riket”. Béla Bartók tvingades p g a sin kritik mot nazismen och dess ungerska allierade att gå i landsflykt. Han har kallat sig själv frivillig jude för att protestera mot tyskarna och deras allierade i hemlandet. De lästa texterna får här samspela med musik av Bartók och judiska tonsättare.

Läser gör skådespelaren Johan Rabaeus. Han har stått på alla Sveriges stora scener och har en enorm rollista inte minst på hemmascenen Dramaten. Johan har även en stor erfarenhet inom film och på musikalscenen. Uppsala Kammarsolister Johan Rabaeus samarbetade senast i somras då han medverkade i ensemblens konsert i Örbyhus slott.

Ruth Schönthals familj tvingades fly från Tyskland 1935 och befann sig en tid i Stockholm, där Ruth som tonåring fick möjlighet att studera vid Musikhögskolan i Stockholm. Men resandet fortsatte för Schönthal som till slut hamnade i USA där hon ägnade sitt liv åt musiken, som kompositör, pianist och lärare. Uppsala Kammarsolister har valt den andra satsen ur hennes tredje stråkkvartett med undertiteln In Memoriam Holocaust.

Fanny Hensel komponerade ett stort antal verk för olika besättningar. Här får vi höra hennes fantastiska stråkkvartett som färdigställdes 1834.

Uppsala Kammarsolister
Uppsala Kammarsolister består av Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola och Per Nyström, cello. Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Ensemblen spelas även flitigt i Sveriges Radio P2.

Uppsala Kammarsolisters sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister altenerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket.

Datum & tid

22 november 2020 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie:  220kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarsolister:, Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Brusk Zanganeh, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola, Per Nyström, cello, Johan Rabaeus, uppläsare

Information