Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 24 november 2018
17:00
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Konst
  • Samtal
  • Teater

Bergman, baby!

En eftermiddag och kväll där vi ritar cirklar kring Ingmar Bergmans uppväxt och skapande. Det blir konst, teater och samtal med bl.a. Marie Göranzon och Gunnel Lindblom under avslappnade former i restaurangen. Fri entré.

En eftermiddag och kväll där vi ritar cirklar kring Ingmar Bergmans uppväxt och skapande. Det blir både konst, teater och samtal med gäster som Marie Göranzon och Gunnel Lindblom. Allt under avslappnade former i restaurangen på UKK.

Eftermiddagen inleds med en presentation av det interaktiva verket ”Livet, varsågod, börja!”. Filmregissören, konstnären, upphovsmannen och innovatören Martin Lima de Faria demonstrerar och berättar om verket. Medverkar gör också Kickan Porse som är guide och pratar om tiden för Bergmans födelse och Ann Båth, chef för Förlossningsavdelningen på Akademiska, där Ingmar Bergman föddes 1918.

Därefter följer monologen Lille Bergman av och med skådespelerskan Emma Behrendtz. En miniföreställning (20 min) och fri tolkning av glimtar från Ingmar Bergmans barndom. Emma Behrendtz har tidigare skrivit en monolog om att växa upp med missbruk i hemmet samt en om Astrid Lindgren som ung. Våren 2018 hade Emma praktik på Strindbergs Intima Teater och LILLE BERGMAN spelades på teaterns feministiska Bergmanfestival.

Som final på dagen bjuder vi på ett spännande samtal. Anna Pettersson, teaterchef på Strindbergs Intima Teater, leder samtalet. Vi får möta kvinnorna som arbetade med Bergman och höra dem berätta om sina yrkesliv och mötet med Ingmar Bergman. I panelen sitter några av våra stora teater- och filmstjärnor; Ewa Fröling, Marie Göranzon och Gunnel Lindblom.

Datum & tid

24 november 2018 17:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Fri entré. Platsbiljett krävs.

Övrigt
Evenemanget har fri entré, men kräver biljett. Du köper din biljett för 0 kr på ukk.se
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Martin Lima de Faria, Ann Båth, Emma Behrendtz, Anna Pettersson, Ewa Fröling, Marie Göranzon, Gunnel Lindblom, Kickan Porse

Information