Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 18 maj 2019
18:00
UKK - Sal D
  • Musik

Loneyfest Vol. 1

Tillsammans med ett gäng handplockade musiker och konstnärer bjuder UKK:s husockupant Loney Dear in till festival den 18 maj. Vi ses!

”En mycket liten jättestor kväll- och nattfestival also known as Loneyfest vol. 1”. En arena där nya saker skapas, gränser testas och möten uppstår. Där det oväntade sker och där drömmar får liv.

Bakom aliaset Loney Dear hittar vi Emil Svanängen. Emil, en av UKK:s husockupanter*, är i hemlighet världsberömd för att hitta på konserter som inte är ett dugg lika den förra han gjorde, eller den nästa, den som egentligen var den viktigaste.

I nätverket som figurerat runt Loney Dear under de senaste femton åren finns ungefär fyra dussin starka musiker. Några av dem kommer tillsammans med Emil hålla kapell på UKK den 18 maj, med både gäster och bonusar. Som en festival i ett stort litet hus, i en stor liten stad. Medverkar gör handplockade musiker och konstnärer som tillsammans med Emil öppnar upp en minifestival med musik, konst, mat och dryck.

”Kanske bryter vi ned fasaden och låter ljuset sippra in, kanske bygger vi till. I typisk Loney Dear-anda så blir kvällen, likt allt annat, inte precis som nånting jag gjort förr”, meddelar Emil.

Medverkande:

Emil Svanängen (Loney Dear)
Rebecka Törnqvist
Per Texas Johansson
Jennie Abrahamson
Merit Hemmingson
Johan Lindström
Linnea Olsson
Andreas Eklöf (1921)
Olof David Åhlén (1921)
Ola Winkler
Simon Angell (Thus Owls)
Erika Angell (Thus Owls)
Johan Graden
Oscar Svenningsson
Konrad Agnas
Mattias Ståhl
Josefin Runsteen
Emanuel Lundgren
Sofia Jernberg

*Husockupant – person utan formell besittningsrätt för en byggnad bosätter sig i den eller använder den varaktigt. I juridiken kallas detta ibland för ”besittningsrubbning” eller ”olaga intrång”. På UKK betyder det att en noga utvald person eller organisation får en nyckel, flyttar in i huset och inspireras av rummens möjligheter. Ett spännande, helt lagligt, intrång av kreativitet och utveckling.

Datum & tid

18 maj 2019 18:00

Längd
Cirka 7 timmar
Biljettpris

Förköp: 100 kr (inklusive serviceavgift)
Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift) från och med 18/5 kl. 10.00

Övrigt
Åldersgräns: 18 år
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Emil Svanängen (Loney Dear), Rebecka Törnqvist, Per Texas Johansson, Jennie Abrahamson, Merit Hemmingson, Johan Lindström, Linnea Olsson, Andreas Eklöf (1921), Olof David Åhlén (1921), Ola Winkler, Simon Angell (Thus Owls), Erika Angell (Thus Owls), Johan Graden, Oscar Svenningsson, Konrad Agnas, Mattias Ståhl, Josefin Runsteen, Emanuel Lundgren, Sofia Jernberg

Information