Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 2 december 2018
16:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat

Sofia Castro – Pul So

Flamenco med bultande hjärta.

Pul So är en flamencoföreställning som utgår från något så essentiellt som hjärtats bultande. Med passion, intensitet och brinnande lust stampar Sofia Castro sig igenom projicerade cirkulationssystem och pulserande färgsprak.

Verket är inspirerat av samtal med kardiologen Lars Rune – konversationer om den fysiologiska orsaken till hjärtats slag, om vad det är som får det att slå och varför det dunkar. I ständig puls och till rytmisk livemusik levereras het flamenco med människans livspump i fokus – hjärtat.

Kort om koreografen och musikern:
Sofia Castro är en dansare och koreograf som främst intresserar sig för flamenco och möjligheten att fördjupa och utveckla dansstilen. Hon har medverkat i ett flertal produktioner – inte bara som dansare, utan även som skådespelare och musiker. Sofia har sin bas i Sverige men arbetar även internationellt med flertalet samarbetsprojekt.

Anna Petrini är en av de fåtal som bemästrar det närmast unika instrumentet kontrabas blockflöjt. Hon är en välrenommerad musiker inom nutida och tidig musik och inbjuds till internationella festivaler internationellt både som solist och kammarmusiker.

Datum & tid

2 december 2018 16:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 140 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande: 100 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kultur och Bildning, Region Uppsala. På turné genom Dansnät Sverige.
Medverkande
Sofia Castro (idé, koreografi, dans), Johan Moberg, Jacob Hellner (musikproduktion), Majk Jutbo (musikproduktion), Anna Petrini (kontrabasblockflöjt), Johan Moberg (gitarr)

Information