Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 5 januari 2025
16:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Uppsala Kammarorkester – Trettondagsafton 2025

En festkonsert med välkända operaarior och vackra sånger ur den nordiska musikskatten.

Vi börjar året traditionellt med ett glittrande operaprogram på Trettondagsafton. Välkommen till en musikfest med fantastiska sångsolister och Uppsala Kammarorekster!

Dirigent

Patrik Ringborg

Solister

Sofie Asplund, sopran och Tobias Westman, tenor

Ett pärlband av välkända operaarior och orkestermusik

Ett glittrande operaprogram på Trettondagsafton. Vi har bjudit in de fantastiska svenska operasångarna Sofie Asplund och Tobias Westman och den framgångsrike dirigenten Patrik Ringborg, alla efterfrågade på operascenerna runtom i Europa.

Uppsala Kammarorkester presenterar, såsom tidigare trettondagsaftnar, ett pärlband av välkända operaarior och orkestermusik. Denna kväll presenteras också vackra sånger ur den nordiska musikskatten.

Efterfrågade sångare

Sofie Asplund hördes senast med Uppsala Kammarorkester i mars 2022 på Alfvén-jubileets konsert.

”Skickliga sopranen Sofie Asplund gjorde precisa och känsliga tolkningar av fem av hans mest kända tonsättningar av olika dikter… … Dynamiska stycken av en kompositör som Alfvén hade stor beundran för och som Asplund hanterade med bravur.” UNT 25 mars 2022

Tobias Westman kanske en del minns för hans succéartade hjälteinsats som rekordsnabb och mycket imponerande inhoppare i Berwaldhallens Trettondagskonsert som sändes i SVT häromåret. Han medverkade i Mozarts Requiem med Allmänna Sången och Uppsala Kammarorkester våren 2023.

Svensk operadirgent

Den eftertraktade dirigenten Patrik Ringborg, med över 90 operor på repertoaren, har bland annat varit chefdirigent och konstnärlig ledare vid teatrarna i Freiburg, Essen och Kassel. Samt gästat en lång rad operahus i hela Europa. I Sverige har han varit knuten till Göteborgsoperan och till Malmö Opera, där han är förste gästdirigent sedan 2022.

Uppsala Kammarorkester

Uppsala Kammarorkester är en professionell orkester, av många ansedd som en av Sveriges främsta. I över 50 år har orkestern, med en omvittnad varm och stor orkesterklang, framfört levande musik alltifrån de gamla mästarna till nyskrivna verk av unga kompositörer. Uppsala kammarorkester är en del av stiftelsen Musik i Uppland, som är en regional musikorganisation i Uppsala med Region Uppsala som huvudman.

Datum & tid

5 januari 2025 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 410-470 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester

Information