Hoppa till huvudinnehållet
Måndag 13 november 2023
19:00
UKK - Sal B - Numrerad sittplats
  • Dans

Matilda Fleberg x VAZ – dansföreställning Zirkonen

Dans och konsert i ett när Matilda Fleberg och duon VAZ förenas i en episk skapelseberättelse.

Danskonserten Zirkonen är en modern skapelsemyt. En cirkulär tidsresa där vi slungas in i en utopi och vräks ut i en dystopisk apokalyps. Hur låter det när naturen vänder sig mot oss människor? Och i vilket BPM slår ett artificiellt hjärta? Fyra dansare och fyra musiker söker svaren när koreografen Matilda Fleberg och musikduon VAZ låter en episk skapelseberättelse ta form på scenen.

Vi bjuds in i ett sprakande dansuniversum där hypnotiska rörelser, symmetri, samhörighet och synkronicitet är nyckelelement. Soundtracket framförs live och är en musikalisk odyssé där VAZ blandar influenser från hiphop, afrobeat och konstmusik i en genre de själva myntat – afro-nordisk futurism.

Detta nyskrivna verk blandar fantasi, artificiell intelligens, ekokritik och surrealism. Vi i publiken vaggas in i en obruten loop som föds ur aska och förklingar i eld.

Om koreografen
Matilda Flebergs koreografiska språk kännetecknas av symmetri och symbios. Hennes verk brukar beskrivas som uttrycksfulla och innehåller en detaljrik precision samt dynamisk rytmik. Hennes unika förmåga att skapa samhörighet och kemi mellan sina dansare och få dem att röra sig som en sammansvetsad enhet har lett till stora framgångar både i Sverige och internationellt.

Flebergs verk har synts i kampanjer för Dior och Fashion Week likväl som i tv-produktionerna The Voice och Eurovision Song Contest. Hennes koreografi har även synts i en rad olika artisters musikvideos och framträdanden. 2021 startade Fleberg sitt eget danskompani Fleco Dance Company. Kompaniet lägger stor vikt vid gränsöverskridande samarbeten med kreatörer från konstområden som film, foto och musik.

Om VAZ
VAZ är en svensk producent- och artistduo bestående av systrarna Cecilia Vaz och Jenny Vaz. Födda och uppväxta i Lilla Edet och verksamma i Stockholm, har den svensk-kapverdiska duon rönt stora framgångar med sina experimentella beats och genreöverskridande kompositioner. I duons elektroniska musik samsas hypnotiska rytmer och körsång med influenser från nordisk melankoli och traditionella kapverdiska musikstilar som morna och batuqe.

VAZ debutskiva NECESSARY gav duon dubbla Grammisnomineringar för “Årets Producent” och “Årets Alternativa Pop” 2018, samt “Årets Rytm” på Manifestgalan 2017. 2019 tilldelades de SKAP:s Producentpris för sina insatser i svenskt musikliv.

Duon har gjort sig kända för sina dramatiska liveframträdanden och har spelat på internationella scener som Island Airwaves i Reykjavik, Fabrica del Arté på Kuba, Fête De La Musique i Paris och Export Music Sweden i New York. 2019 fick duon det prestigefyllda uppdraget som kapellmästare och husband i SVT:s program På Spåret.

Dansföreställning på turné genom Dansnät Sverige.

Medverkande
Koncept, koreografi, regi, scenografi: Matilda Fleberg
Koncept, musik, regi, scenografi: Jenny Vaz, Cecilia Vaz (VAZ)
Dansare: Celine Diop, Christel Nilsen, Marco Wihlborg, Sean Ge
Ljusdesign, scenografi: Robert Hvenström
Kostym: TBD
Samproduktion: Dansens Hus, Dansnät Sverige
Finansierad av: Kulturrådet, Musikverket, Region Stockholm
Foto: Ninja Hanna

Datum & tid

13 november 2023 19:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr
Student/ungdom: 115 kr
Musikens Hus Vänner: 115 kr

Presenteras av
Presenteras av Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Region Uppsala. Dansföreställning på turné genom Dansnät Sverige.
Medverkande
Koncept, koreografi, regi, scenografi: Matilda Fleberg, Koncept, musik, regi, scenografi: Jenny Vaz, Cecilia Vaz (VAZ), Dansare: Celine Diop, Christel Nilsen, Marco Wihlborg, Sean Ge

Information