Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 18 mars 2023
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Nils Frahm – Music for Uppsala

Missa inte när den tyske kompositören och pianisten Nils Frahm når UKK med sitt världsomspännande turnéprojekt ”Music For”. Upplev hans hyllade musikaliska minimalism i storformat – det kommer att bli filmiskt, stämningsfullt och precist när Frahm förflyttar oss till en annan plats.

Publikfavoriten Nils Frahm återvänder till svensk mark våren 2023! Denna gång med det nya albumet Music for Animals (2022) i ryggen. Den 18 mars står han för första gången på Uppsala Konsert & Kongress stora scen som en del av världsturnén Music For. Varje konsert är annorlunda med anknytning till kvällens turnéstopp och bjuder på helt ny musik i gränslandet mellan klassiskt, ambient och electronica. Med Music For Uppsala kan vi garantera en exklusiv och oförglömlig musikupplevelse, när Nils Frahm tar publiken och hela vårt konserthus med in i sin svävande klangvärld.

En av musikens mest magnifika egenskaper är just dess potential att ta lyssnaren med till andra platser. Det må låta banalt, men faktum är att det är en sällsynt svår konstart. Få behärskar detta svåra bättre än Nils Frahm. Kanske är det just därför som denna tyska, neoklassiska kompositör lyckats nå en publik långt bortom genrens typiska horisont. Nils Frahm vet var han vill, vilken stämning han vill åt, och genom att göra instrumenten till sin röst vägleder han följsamt lyssnaren till den specifika platsen. Musiken är minimalistisk, ambient och repetitiv men Frahms fantastiska känsla för melodier löper som en röd tråd genom kompositionerna.

Datum & tid

18 mars 2023 19:30

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 450 kr
Student/Ungdom: 335 kr
MHV: 335 kr
Begränsad sikt/komfort: 300 kr
Skymd sikt/lyssnarplats: 300 kr

Övrigt
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner
Medverkande
Nils Frahm

Information