Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 18 december 2022
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Tensta Gospel Choir

Gör dig redo för en energifylld glädjefest med Tensta gospel Choir som blandar allt från jazz och soul till klassiskt!

Kören bildades 1996 av Michelle Nakagawa, som ett projekt med syftet att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Tensta Gospel Choir blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder och det gemensamma intresset för gospelmusiken. De flesta kom för att de ville vara med och sjunga, men några ungdomar kom bara för att lyssna och delta i gemenskapen. Genom åren har nya och gamla medlemmar anslutit och återanslutit sig till kören, medan budskap och gemenskap har bestått.

Tensta Gospel Choir är varmt och kallt, hårt och mjukt, rent och smutsigt, starkt och svagt, rått och slipat, kroppsligt och själsligt. Alla nyanser av livet egentligen! Sedan starten har kören samlats i Tensta för att experimentera med musik från gospelns olika epoker. Resultatet? En varm och god blandning av spirituals, klassisk och modern gospel, jazz, blues, soul och funk!

Tensta Gospel Choir har tidigare uppträtt på festivaler, Grammisgalan, Allsång på Skansen och i ett flertal konsertlokaler. Utöver detta har kören fortfarande sitt hem i Tenstakyrkan, där kören än idag deltar i församlingens gudstjänster varje månad för att dela gospelmusikens budskap med besökarna.

2021 släpptes filmen Kören – En film om Tensta Gospel Choir som följer med den populära kören på en avgörande resa till Chicago, gospelns hemstad.

2022 fick Tensta Gospel Choir motta Expressens kulturpris ”Spelmannen” med motiveringen: ”Årets pristagare har i decennier skapat ett själarum för både individ och kollektiv. När stämmorna förenas i denna stjärnspäckade kulturinstitution får världen en självklar plats i Sverige.”

Datum & tid

18 december 2022 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 350 kr
Student/ungdom: 265 kr
MHV: 265 kr

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Tensta Gospel Choir

Information