Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 2 maj 2018
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Chick Corea – Solo Piano Concert

Unik solokonsert med en av jazzens absolut största!

Sverige-exklusiv solokonsert med en av jazzens giganter!

Hans solokonserter är lika sällsynta som storartade. I maj kommer Chick Corea till Uppsala Konsert & Kongress.

Han är en av vår tids främsta jazzpianister i vackert sällskap av storheter som Herbie Hancock, McCoy Tyner och Keith Jarrett. Chick Corea har dessutom en ojämförbar förmåga att ta scenen I besittning med sin självklara utstrålning. Med andra ord: att se Chick Corea live är något man inte vill missa!

Corea växte upp i Chelsea, Massachusetts, men flyttade som så många andra musiker till jazzstaden New York. Där tog hans karriär snabbt fart och han bildade flera konstellationer I eget namn. 1968 släppte han plattan ”Now he sings, now he sobs” och fick möjligheten att hoppa in I Miles Davis band som ersättare för Herbie Hancock. Corea medverkade senare på en rad Davis-inspelningar – här måste man förstås nämna den legendariska ”Bitches Brew”.

I början av 70-talet släppte han sin första solopianoskiva ”Piano improvisations Vol.1” och grundade ett av de fusionband som kom att skaka om genren från fundamentet och upp, Return To Forever. I bandet spelade Corea med ikoner som Stanley Clarke och Lenny White.

Under sin digra karriär har Corea figurerat i otaliga sammanhang och konstellationer med musiker som Herbie Hancock, Hiromi, Pat Metheny, Dave Holland och Béla Fleck. Allt från hård fusion och bebop till kammarmusik och symfoniorkesterformat. Han har nominerats till Grammys 63 (!!!) gånger och vunnit 22.

Konserten i Uppsala blir en sällsynt chans att uppleva en av vår tids giganter i den enklaste, mest avskalade sättningen, ensam på scenen.
Som solist och improvisatör som kännetecknas av lekfullhet, nyfikenhet och enorm, verkligen enorm, spelskicklighet.

Datum & tid

2 maj 2018 19:30

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter plus paus
Biljettpris

Ordinarie: 445-695 kr  (inklusive serviceavgift)
Student: 337-408 kr  (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Chick Corea

Information