Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 14 oktober 2018
16:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Pavel Steidl

Tekniskt fulländad klassisk gitarrvirtuos gör Sverigepremiär på Uppsala Internationella Gitarrfestival.

När Pavel Steidl vann första pris vid den internationellt prestigeladdade Guitar Competition of Radio France i Paris 1982 fick den tjeckiske gitarristen en raketstart på sin karriär. Idag tillhör han toppskiktet av världens stora kassiska gitarrvirtuoser, känd för sitt uttrycksfulla spel som också återspeglas i både gester och ansiktsuttryck.

Efter att ha emigrerat till Nederländerna 1987 har Pavel Steidl konsekvent och målmedvetet fortsatt att utveckla och förädla sitt mycket personliga spel. Särskilt har han fördjupat sig i artonhundratalsrepertoaren med kompositörer som Legnani och Paganini som ställer extrema krav på teknisk fulländning. Han är dessutom själv kompositör. Som en av världen mest framstående gitarrister har han turnerat och spelat i mer än fyrtio länder, som Kanada, USA, Kina, Indien, Japan, de flesta länder i Europa, Syd- och Centralamerika.

Med sitt personliga sätt att möta publiken, som inte sällan lockar fram skratt, är en konsert med Pavel Steidl är en upplevelse som också går utanför musiken. ”Han är en gitarrist som gärna berättar en skojig historia för lyssnaren. Men bakom entertainern finns en seriös konstnär”, skrev Classical guitar magazine efter en av hans konserter.

Pavel Steidl gör Sverigepremiär på Uppsala Gitarrfestival. Han ger även en masterclass.

Läs mer om hela festivalen: www.uppsalagitarrfestival.se

Datum & tid

14 oktober 2018 16:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie:  305 kr (inklusive serviceavgift)
Ungdom under 26 år: 252 kr (inklusive serviceavgift)

Heldagspass och festivalpass finns tillgängliga.

Övrigt
Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival 2018. Onumrerad placering - festivalpass/heldagspass ger tidigare entré till salongen.
Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Pavel Steidl

Information